Læs mere om sundhed, omsorg og personlig pleje

Brancheudvikling fra New Insight: Velværeservice i Danmark 2014
Analysen tegner et billede af den nuværende og fremtidige udvikling i branchen ”Velværeservice”, som er en meget forskelligartet klynge af private servicevirksomheder, der primært målretter deres ydelser mod personlig service inden for velvære og sundhed. Der er tale om en række virksomheder og services, der endnu ikke ses som en sammenhængende værdikæde eller et samlet brancheområde. Der er heller ikke nogen samlet politisk interessevaretagelse af velværeserviceområdet, hverken erhvervs- beskæftigelses- eller uddannelsespolitisk. Ikke desto mindre er der klare tendenser på vækst og konvergens mellem mange forskellige former for virksomheder, der tilsammen er på vej til at skabe et nyt brancheområde.

Analysen kan læses her: VelværebranchenServiceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg, maj 2008: ”Analyse af frisørbranchen”
Analysen afdækker kompetencebehov og udviklingstendenser i frisørbranchen. Analysen peger på, at i enmandssalonerne vil de klassiske frisørfaglige teknikker fortsat være dominerende, mens især mellemgruppen og de større saloner til stadighed vil blive mødt med kompetencekrav om at kunne håndtere nyeste mode. Det kan f.eks. være hair extensions, herunder teknikker i nye påsætningsmetoder, nye klippeteknikker der kan fremhæve ens personlighed, nye farver, nye produkter baseret på nyeste viden, nye muligheder for pleje og styling mv.

Derudover vil hovedtrenden være, at ”kunden sættes i centrum”, og at kundeservice er vigtigt for at kunne fastholde kunden. Kunderne efterspørger en helhedsoplevelse af velvære og nærvær, det kan f.eks. være fodbad, massagestol, individuelt valg af shampoo, mv.

Analysen kan læses her: Frisøranalyse

Frisørfagets organisationer
Der kan læses mere om frisørfaget på de faglige organisationers hjemmesider.

Danmarks Frisørmesterforening: www.dofk.dk
Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund: www.dfkf.dk
Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg: www.susudd.dk