Rengøring, ejendomsservice og renovation

Erhvervsområdet rengøring, ejendomsservice og renovation omfatter servicearbejde, der finder sted i tilknytning til drift af alle former for boliger, ejendomme og institutioner. Inden for dette område beskrives nuværende og fremtidige kompetencebehov for rengøringsassistenter og ejendomsfunktionærer.

Rengøringsassistenter
Rengøringsassistenter arbejder med rengøring i alle former for ejendomme dvs. kontorer, fabrikker, sygehuse, dag- og døgninstitutioner, skoler og andre uddannelsesinstitutioner, varehuse og supermarkeder, hoteller, køkkener og kantiner samt i busser, tog og fly. Arbejdet som rengøringsassistent er kendetegnet ved hårdt fysisk arbejde, hurtighed og effektivitet og skæve arbejdstider, der som regel ligger i de tidlige morgentimer, de sene eftermiddagstimer eller om natten.

Ejendomsfunktionærer
Ejendomsfunktionærer passer og vedligeholde alle former for ejendomme, ikke kun i beboelsesejendomme, men også i f.eks. bycentre, banker og idrætshaller. De udfører almindelige vedligeholdelsesmæssige reparations- og udskiftningsopgaver, der ikke kræver en speciel faglig uddannelse. Ejendomsfunktionærer skal være serviceminded og kunne lide at arbejde på lidt skæve tidspunkter, når arbejdet kræver det.